Az Úrral együtt…

Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek! (Ézsaiás 41:13)

Életünk során valamilyen nehézségben szinte mindig részünk van: jó néhány nagyobb és számos kisebb nehézséggel szembesülünk. Ha az egyik gond megoldódik, jönnek más egyéb problémák. Néhányunk számára ezek igen fárasztók és elcsüggesztők. De ennek nem kell így lennie! Hiszen az Úr a mi Istenünk, aki bizonyosan elvezet minket a célig. S az Úrnak csak olyan tervei vannak, melyek biztosan sikerülni fognak!
A problémákat Isten nem azért engedi meg, hogy azokat önerőből, egyedül  oldjuk meg, vagy, hogy büntessen minket. Hanem azért, mert erőssé akar tenni bennünket lélekben és hitben. Hiszen megígérte nekünk: Én megsegítlek.
Így biztat bennünket az Úr: Ne félj! – és e biztatás alapja az, hogy Ő valóban itt van velünk. S ha az Úr velem van, akkor ugyan mitől is kellene félnem?
Ha a problémánk igen-igen nagy, akkor is nyugodtan hivatkozhatunk az Úrra: Uram, segíts, ahogyan megígérted! És Ő segíteni is fog. S a dolgok kimenetele a következő lesz (16-os igevers): Te pedig ujjongani fogsz az Úrban, dicsekedni fogsz Izráel Szentjével. Ha Ővele együtt járunk, s az Ő oldalán vagyunk, akkor ez a győzelem reánk is vonatkozik!
Olykor a gyermekeim is szembekerülnek olyan nehézségekkel, melyeket nem tudnak maguktól megoldani. Ám ekkor jövök én, az édesapjuk, kézen fogom őket, és így szólok: Gyere, majd együtt megoldjuk; ne aggódj, segítek! – és erre ők újra felbátorodnak, és buzgón nekilátnak feladatuknak. Apával együtt – igen, akkor bizonyosan sikerülni fog.
Így van ez a mi mennyei Atyánkkal is. Ezért hát keressük minden reggel az Úr szent arcát. Igyekezzünk azon, hogy mindig az Úr közelségében maradjunk. Ne egyedül és saját erőből menjünk át a napokon. Fogjuk meg ma is az Úr kezét, és Vele együtt győzedelmeskedjünk a mai nap felett is. Minden munkálkodásunkat az Úrral együtt végezzük el, és életünk „művét” az Ő segítségével alakítsuk ma is. Az Úr az, aki mindig bátorsággal és lelkesedéssel tölti el szívünket.

Köszönöm, Úr Jézus, hogy Te csakugyan mindig itt vagy velem! Köszönöm, hogy nem egyedül kell mindennel megbirkóznom, hanem Veled együtt oldhatom meg az életem ügyes-bajos dolgait. Te vagy az én Segítőm, Barátom és Megmentőm!

Bibliaolvasási részek: Zsidókhoz írt levél 1, 1 – 14

Forrás: https://franklitauen.wordpress.com/2016/06/11/zusammen-mit-ihm-11-06-2016/.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s